Gezinscoach

IEDERE OUDER ZIET ZIJN KIND HET LIEFST GELUKKIG


Problemen voorkomen

De oplossing van toen is het probleem van nu. Veelal merk ik in mijn praktijk dat waar mensen nu tegenaan lopen, eigenlijk al veel eerder ontstaan is. Passende opvoeding van een kind is de sleutel tot een gelukkig leven. Een gelukkig leven voor het kind, maar ook voor zijn of haar ouders/verzorgers. Met de juiste kennis en kunde kunnen problemen dan ook voorkomen worden. Want iets verkeerd aangeleerd is moeilijk af te leren. Mijn missie met Jo-coaching is het voorkomen van problemen. 

Het is echter volkomen logisch om een probleem pas te ontdekken als het er al is. Dan is het immers pas een probleem. In welke fase van het opvoedproces je je bevindt maakt niet uit, het is nooit te laat om te werken aan hechting en verbinding.

Pre-geboorte

Probeer je zwanger te raken, ben je net in verwachting of heb je al een baby? Wil jij je ontspannen en goed voorbereiden op de komst van je kindje, en alvast alles weten over jullie rol als ouders/verzorgers. Ben je geïnteresseerd om een goede basis neer te zetten, vol vertrouwen? 

Jo-coaching helpt en ondersteunt onder andere bij de kwetsbare fases van de voortplantingswens en de conceptie tot aan ongeveer het tweede jaar van een baby. Het leven begint niet pas nadat je geboren bent. Samen bespreken we welke impact de baarmoederperiode en de geboorte heeft op de rest van een leven. Wat betekent dit voor jouw baby of kind? Maar ook voor jou als volwassene. Wat zijn de gevolgen van onthechting en welke uitingsvormen vind je terug in het gedrag en geboortepatronen. Herken jij jezelf? Jij bent tenslotte ook geboren. 

Al deze inzichten zorgen voor bewustwording waardoor je kunt werken aan een basisvertrouwen. 

Neem hier contact op voor meer informatie.

 

Geboorte in kaart

Wil je het gedrag of probleem van je kind begrijpen en weten hoe je het kunt veranderen?

Het is wetenschappelijk bewezen dat de conceptie, zwangerschap en geboorte invloed hebben op de rest van ons leven.
Vaak wordt gedacht dat ons leven pas begint na de geboorte maar het is juist de prenatale fase, de periode van conceptie tot aan de geboorte, die de blauwdruk vormt voor de rest van ons leven.
Geboorte-In-Kaart is een methodiek om helder te krijgen hoe de zwangerschap, bevalling en de eerste periode daarna zijn geweest voor jou (als ouder) en voor je kind.
Samen gaan we op zoek naar de oorzaak achter het (zorgelijke) gedrag en de behoeftes die er onder liggen.

Neem hier contact op voor meer informatie.

Als het échte verhaal gezien is, kan gedrag pas veranderen en zelfs verdwijnen.

 

Post- geboorte

Uit onderzoek is gebleken dat opvoeden de moeilijkste taak op aarde is. Opvoedkundige invloeden wegen het zwaarste tot een kind 7 jaar oud is. Alles wat het voor die tijd meemaakt, vormt het latere leven. Maar wat is goed opvoeden nu eigenlijk…

Heb jij moeite grenzen aan te geven, luistert je kind slecht, voel jij je schuldig of vind je opvoeden lastig? Ben je een 1 ouder gezin of vergelijk jij jezelf vaak met ’n ander? Zou je rustiger willen worden, minder stress willen ervaren, lekkerder willen slapen en minder willen piekeren? Jo-coaching biedt handvatten om je kind te leren kennen, een band op te bouwen, je kind zich veilig en goed te laten voelen zodat je zelf van het ouderschap kunt genieten. Samen werken we zonder oordeel aan een weg naar verbinding en een veilige hechting.

Pubers en jong volwassenen

Heb je wel eens het gevoel een slechte ouder te zijn? Of denk je vaak dat het aan de leeftijd van je kind ligt… Weet je je soms geen raad en voel je je machteloos? Het kan ook zijn dat jij of je kind traumatische of slechte ervaringen heeft opgelopen en kampt met een negatief zelfbeeld. Jo-coaching helpt om de verbinding tussen jou en je kind te herstellen daar waar het is verbroken. De kracht en essentie hierbij is dat alle belangen van elke partij even waardevol zijn. Jo weet het belang van één ieder in het oog te houden en bestudeert de gezinsdynamiek om samen tot de beste resultaten te komen.

Voor kinderen

Heb jij ergens last van? En wil je dit veranderen? Dan kun je bij mij langskomen. Het maakt niet uit wat het is of wat je dwarszit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wordt gepest, of je pest zelf en kan er niet mee ophouden. Andere oorzaken kunnen zijn dat je ouders zijn gescheiden, je heel bang bent voor toetsen en spreekbeurten, of dat je het moeilijk vindt om vriendjes en vriendinnetjes te vinden. Er kan je ook iets heel anders dwarszitten, waardoor je je verdrietig, bang, boos of rot voelt.

Samen proberen we erachter te komen wat er precies aan de hand is en zo leer je jezelf beter kennen. Ik ga jou niet vertellen wat je moet doen of hoe je het moet oplossen. Vaak weet je, heel diep van binnen en zonder dat je dit in de gaten hebt, zelf het beste wat voor jou de juiste oplossing is om met je ‘problemen’ om te gaan. Samen gaan we op zoek naar JOUW manier.

Het doel is om jou te begeleiden bij het ontdekken van eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Deze kwaliteiten of mogelijkheden zijn dan in te zetten in die situaties die voor jou moeilijk zijn. Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid binnen je eigen mogelijkheden en grenzen, maar vooral om het bereiken van een door jou (en je ouders) vastgesteld haalbaar doel.

Neem hier contact op voor meer informatie.