Jo-Coaching

Psychosociaal & Coaching

Wees welkom

Worstel jij met jezelf of met je omgeving? Twijfel je of je het allemaal wel goed (genoeg) aanpakt? Zit je niet lekker in je vel? Of heb je angst voor wat er komen gaat? Wil je iets verwerken uit het verleden? Jo-coaching staat met een luisterend oor en warm verhelderend advies klaar om perspectief te bieden. Voor jou, maar ook voor een eventueel gezin, partner of kind. Samen aan de slag voor een positieve oplossing.

WIE IS JO-COACHING?

Jo Brink – de Boer is Jo-coaching. Cliënten omschrijven Jo als een warme vrouw met groot inlevingsvermogen. Ze vat zaken heel goed samen en biedt verheldering. In haar praktijk heeft Jo een professionele sfeervolle omgeving gecreëerd waar zowel volwassenen als kinderen zich op hun gemak voelen.

DE MISSIE VAN JO…

“Na jarenlange begeleiding van mensen met diverse problematiek is vooral het verleden DE reden  voor de problemen van vandaag. Hulpvragen zijn vaak terug te leiden naar onder andere het begin van een leven, traumatische en/of negatieve ervaringen, vorming vindt vooral plaats in de jongere jaren”, aldus Jo. “Deze constatering maakte mij nieuwsgierig naar de impact van opvoeding op het welzijn, gedrag en onze emoties. Door verkregen inzicht tijdens opleidingen en vervolgens mede te werken met karakterstructuren is mijn missie met Jo-coaching om problemen vooral te voorkomen. Als psychosociaal therapeut en EMDR therapeut coach ik vanuit verschillende methodieken, zoals prenatale psychologie, karakterstructuren, transactionele analyse, cognitieve therapie, EFT en EMDR.”

Ben jij op zoek naar begeleiding en advies waardoor je jezelf weer kunt (her)ontdekken, dan biedt Jo middels levenscoaching en psychosociale therapie hier mogelijkheden voor. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder… 

Levenscoach

Wat is Levenscoaching, ook wel life-coaching genoemd?
Een levenscoach coacht mensen met vragen die binnen de levenssfeer liggen, zoals over werk, hobby’s, relaties, de vriendenkring, kinderen, financiën, gezondheid, ziekte en vrije tijd.

Soms kun je het gevoel hebben in een onbestemde fase te komen, in een groot grijs gebied te belanden waarin je het even niet meer weet. Ook kun je het besef krijgen dat je in een bepaalde situatie vastloopt, dat je je bewust wordt van een bepaald gedragspatroon waarin je vastzit, (meer) inzicht in jezelf wilt krijgen en weten wilt wie je werkelijk bent.
Hoe verlopen relaties? Hoe verhoud ik mij tot die ander?

Daarnaast zal de coach je motiveren, ondersteunen en begeleiden. Het allerbelangrijkste is dat een levenscoach een vertrouwenspersoon is die respect voor je heeft maar vooral niet oordeelt. Een levenscoach biedt een luisterend oor en een plek om je verhaal kwijt te kunnen, waarna vanuit verschillende methodieken naar heling wordt toegewerkt. Het ‘weten’ alleen verandert het ‘voelen’ niet! Een levenscoach zal samen met jou gaan kijken wat de oorzaak is van je vraag of probleem.

Je komt steeds meer bij je ‘ware zelf’. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, zijn de vragen die gaan spelen. Dit vergt wel wat van je, maar het resultaat is groot. Door deze bewustwording ben je in staat verandering aan te brengen. ‘In coaching zijn’ betekent het bewust worden van je eigen gedragingen en houding. Vooral in het contact met de ander in welke vorm dan ook, leer je te voelen wat er is. Coaching biedt een prachtige kans om vanuit het hier en nu te werken. Terwijl je in beweging komt verandert datgene wat je bezighoudt. Zoiets kun je vaak niet alleen.

Neem hier contact op voor meer informatie.

Psychosociaal

Wanneer een cliënt psychische en/of sociale problemen ervaart, helpt de psychosociaal therapeut de cliënt om zijn gevoelens vollediger te ervaren, zijn gedachten te verhelderen, en zijn (interpersoonlijk) gedrag effectiever te maken.

Een psychosociaal therapeut hanteert het uitgangspunt dat ervaringen in het verleden van grote invloed zijn op hoe mensen in het ‘hier-en-nu’ denken, emotioneel reageren en zich gedragen. Negatieve ervaringen in het verleden kunnen leiden tot onhandige automatische reactiepatronen in het heden.

Om deze niet-effectieve patronen te veranderen, schept de psychosociaal therapeut een veilige, effectieve werkrelatie waarbinnen de cliënt nieuwe ervaringen kan opdoen en nieuwe patronen kan aanleren. De cliënt krijgt in dit therapeutisch contact de gelegenheid om ‘op verhaal te komen’ en hij wordt geholpen om zich beter bewust te worden van zijn gevoelens, overtuigingen en functioneren. Dit leidt tot nieuwe groei- en interactiemogelijkheden voor de cliënt.

Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen/therapieën, die ingezet worden waarmee de cliënt hun houding en perspectieven naar het leven toe kunnen verruimen.
Het probleem oplossend en zelf genezend vermogen van de cliënt wordt geactiveerd. Hierdoor zal de veerkracht en kwaliteit van leven van de cliënt toenemen.

Neem hier contact op voor meer informatie.

Jo Brink -de Boer

Neem contact op