Levenscoach

Wat is Levenscoaching, ook wel life-coaching genoemd?
Een levenscoach coacht mensen met vragen die binnen de levenssfeer liggen, zoals over werk, hobby’s, relaties, de vriendenkring, kinderen, financiën, gezondheid, ziekte en vrije tijd.

Soms kun je het gevoel hebben in een onbestemde fase te komen, in een groot grijs gebied te belanden waarin je het even niet meer weet. Ook kun je het besef krijgen dat je in een bepaalde situatie vastloopt, dat je je bewust wordt van een bepaald gedragspatroon waarin je vastzit, (meer) inzicht in jezelf wilt krijgen en weten wilt wie je werkelijk bent.
Hoe verlopen relaties? Hoe verhoud ik mij tot die ander?

Daarnaast zal de coach je motiveren, ondersteunen en begeleiden. Het allerbelangrijkste is dat een levenscoach een vertrouwenspersoon is die respect voor je heeft maar vooral niet oordeelt. Een levenscoach biedt een luisterend oor en een plek om je verhaal kwijt te kunnen, waarna vanuit verschillende methodieken naar heling wordt toegewerkt. Het ‘weten’ alleen verandert het ‘voelen’ niet! Een levenscoach zal samen met jou gaan kijken wat de oorzaak is van je vraag of probleem.

Je komt steeds meer bij je ‘ware zelf’. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, zijn de vragen die gaan spelen. Dit vergt wel wat van je, maar het resultaat is groot. Door deze bewustwording ben je in staat verandering aan te brengen. ‘In coaching zijn’ betekent het bewust worden van je eigen gedragingen en houding. Vooral in het contact met de ander in welke vorm dan ook, leer je te voelen wat er is. Coaching biedt een prachtige kans om vanuit het hier en nu te werken. Terwijl je in beweging komt verandert datgene wat je bezighoudt. Zoiets kun je vaak niet alleen.

Neem hier contact op voor meer informatie.

Neem contact op