Geboorte in kaart

Meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de periode van conceptie tot vlak na de geboorte een zeer cruciale en impactvolle periode van een mensenleven is.
Logisch als je je bedenkt dat in de eerste 3 maanden van een zwangerschap alle organen worden aangelegd, dat gedurende de hele zwangerschap de hersenen van een baby volop in ontwikkeling zijn en dat een geboorte een heftige en stressvolle ervaring is voor een baby.
Alle ervaringen die je als baby in dat prille begin opdoet, worden opgeslagen in je lichaam en beïnvloeden je gevoel van veiligheid, eigenwaarde en zelfbeeld. Deze ervaringen draag je nog steeds met je mee en bepalen hoe je in het leven staat en in welke mate je met jezelf verbonden bent.

Het zegt ook alles over hoe jij je vandaag de dag gedraagt, hoe je je voelt en tegen welke situaties of problemen je aanloopt.
Gedrag dat in deze fases is ontstaan was destijds functioneel om te overleven, maar kan je nu belemmeren. Een voorbeeld van dit gedrag is dat je je (nog steeds) aanpast aan je omgeving terwijl je dit niet wilt.
Door inzicht te krijgen in jouw geboorteverhaal, gedrag en patronen, komt er ruimte om andere keuzes te maken.
‘GEBOORTE IN KAART’ is een methodiek die ondersteunend werkt in het verhelderen van de impact van jouw geboorteverhaal en je handvatten biedt voor verandering van gedrag. 

Neem hier contact op voor meer informatie.