Overgewicht

Als je genoeg hebt van steeds opnieuw beginnen stop dan met opgeven

EMDR Vono methode

VONO – methode is geen dieet, het is een programma waarin je werkt naar inzicht en bewustwording.

Zolang de oorzaak van jouw overgewicht niet helder is, wordt afvallen een frustrerende en energie vretende steeds een terugkerende tijdelijke actie, met als gevolg een hoger gewicht als toen je begon. Op den duur kan dit zorgen voor negatieve lichamelijke klachten.

De meeste aandacht binnen deze methode gaat naar het benaderen van oude, soms hardnekkige patronen en/of opgedane nare (traumatische) ervaringen welke vaak de oorzaak zijn voor iemands eetgedrag.
Oude patronen doorbreken en andere keuzes kunnen maken leiden tot meer kwaliteit van leven en een natuurlijke manier in afname van overgewicht met meer kans op een blijvend resultaat.

Verschillende thema’s komen aan de orde welke aandacht verlangen en tot inzicht zullen leiden. Door op fundamenteel niveau (rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig) jezelf te leren kennen kun je een gezondere leefstijl ontwikkelen.

Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten waarvan 9 ‘s avonds in groepsverband ( niet meer dan 6 of 8 personen) en 3 individuele sessies overdag.Dit programma is tevens ook individueel te volgen. Hiervoor geldt een ander tarief wat gelijk is aan de individuele sessies.

Tijdens de bijeenkomsten wordt aan de hand van thema’s informatie verstrekt en wordt dit gecombineerd met fysieke oefeningen en oefeningen voor thuis.

Neem hier contact op voor meer informatie.