VONO- methode

VONO- methode is geen dieet, het is een programma waarin je werkt naar inzicht en bewustwording.

Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten waarvan 9 ‘s avonds in groepsverband ( niet meer dan 6 of 8 personen) en 3 individuele sessies overdag.

Tijdens de bijeenkomsten wordt aan de hand van thema’s informatie verstrekt en wordt dit gecombineerd met fysieke oefeningen en oefeningen voor thuis.

Verschillende thema’s komen aan de orde welke aandacht verlangen en tot inzicht zullen leiden. Door op fundamenteel niveau (rationeel, emotioneel, fysiek en gedragsmatig) jezelf te leren kennen kun je een gezondere leefstijl ontwikkelen.
Zolang de oorzaak van jouw overgewicht niet helder is, wordt afvallen een frustrerende en energie vretende steeds een terugkerende tijdelijke actie, met als gevolg een hoger gewicht als toen je begon. Op den duur kan dit zorgen voor negatieve lichamelijke klachten.

De meeste aandacht binnen deze methode gaat naar het benaderen van oude, soms hardnekkige patronen en/of opgedane (traumatische) ervaringen welke vaak de oorzaak zijn voor iemands eetgedrag.
Oude patronen doorbreken en andere keuzes kunnen maken leiden tot meer kwaliteit van leven en een natuurlijke manier in afname van overgewicht met meer kans op een blijvend resultaat.